לאחרונה, יצאה תקנה חדשה של בנק ישראל שמחשבת את עמלות הפרעון המוקדם כלומר קנסות של סגירת המשכנתא או מיחזורה לפני תום הזמן, בפוסטים שונים באתר דובר על עמלות פרעון מוקדם ועל השפעתם על כדאיות מחזור המשכנתא בקישור הנ"ל.
אישית אם בנק ישראל יידאג לאכוף את החוק ובמידה ויימצאו בו חורים יידע לסתום אותם, תהיה לנו מהפכה גדולה מאוד שתחסוך לרבים הרבה מאוד כסף.
המצב כיום הוא שלרבים לא משתלם למחזר את המשכנתא שלהם אף על פי שהריביות מאוד נמוכות בשוק ויש בין הריביות שהם לקחו בעבר לריביות של היום הפרש גדול וכל זאת בגלל עמלות הפרעון המוקדם. במידה והחוק ייכנס ואכן ישיג את מטרתו, אין ספק שאנחנו בפתחה של מהפכה אמיתית. חשוב לציין, כי יש מדינות בעולם כמו ארצות הברית שאוסרות ברוב המדינות שלהן ואולי בשלב זה בכולן לקחת עמלת פרעון מוקדם מתוך הבנה שזו עמלה שאינה צודקת.
אחד הטיעונים המרכזיים של הבנקים בנושא עמלת פירעון המוקדם לאורך השנים , הייתה שבמידה ואדם פורע את המשכנתא לפני הזמן הם מפסידים עליו כסף. האם טיעון זה נכון? אישית אני מאלו שטוענים שטיעון זה רחוק מלהיות מדוייק וגם אם יש בו מן האמת, לא ניתן להגיד כי ההפסד של הבנק הוא טוטאלי, כי בפועל הבנק לא מחוייב להלוות את הכסף ללווה זהה בתקופת זמן זהה לזו שנותרה בהלוואה הקיימת של הלווה שפרע את המשכנתא שלו.
וטיפ חשוב לאלו שעדין לא מחזרו לאחרונה או לאלו שלא מחזרו כי אמרו להם שזה לא כדאי, הייתי ממליץ, לעשות בדיקה מחדש של מחזור המשכנתא על ידי הבנק שלכם או לכל הפחות על ידי יועץ משכנתאות חיצוני שייתן חוות דעת מחדש, כי אולי לאור החוק החדש עמלת הפרעון שלכם הופחתה ועכשיו יהיה לכם שווה למחזר וגם אתם תוכלו לחסוך הרבה מאוד כסף.