כולנו יודעים, שהמשכנתא תופסת בסביבות 30% ואף יותר מההוצאה החודשית של משפחה בישראל.
כולנו יודעים, שהמשכנתא היא נטל שבכל חודש משפחה צריכה להתמודד איתו ובמידה והיא אפילו תאחר בתשלום אחד בהחזרי המשכנתא היא תקבל נקודה שחורה בבנקים.
כולנו יודעים, שמשכנתא היא התחייבות ענקית שלרובנו אין אפשרות אחרת להגיע בלעדיה לדירה.
כולנו גם יודעים את העלויות הגבוהות שהיא עולה לנו לאורך השנים, אבל יותר מכך חשוב שנבחן ממה העלויות האלה מורכבות :
א. גובה הריביות שמשלמים לבנק לאורך השנים.
ב. גובה ההצמדות במידה וקיימות שאנחנו משלמים לבנק לאורך השנים.
ג. תקופת הזמן של המשכנתא שהיא משמעותית.
ד. קנסות פרעון מוקדם לאורך השנים.
בפוסט זה אני רוצה לדבר על סעיף ד שהוא סעיף שעולה המון כסף לכל משפחה בישראל ואם נבדוק את כמות האנשים שלא פורעים או משנים את המשכנתא לאורך השנים נראה כי אלו בודדים ולכן רוב האוכלוסייה שלוקחת משכנתא בישראל יש עלויות גבוהות מאוד בגלל סעיף ד, עלויות שגורמות לכך שבעלי משכנתאות רבים מתקשים לסיים את המשכנתא ובעקבות קנסות הפרעון המוקדם חלקם אף לא יכולים להוריד בעלויות המחיה שלהם כי הקנסות גורמים לכך שהמחזור לא משתלם.
חשוב להדגיש, כי בעולם יש כבר תקדימים לביטול עמלות הפרעון המוקדם ובתור אדם שעבד כיועץ משכנתאות מוסמך על ידי הרשויות בארצות הברית, אני יכול להגיד לכם באופן ודאי כי שם הקנסות בוטלו והוחלט כי אסור לבנקים לקחת עמלות פרעון מוקדם (לפחות ברוב המדינות בארצות הברית).
משה כחלון יעשה טוב, אם יחליט לאמץ את ביטול הגזירה הזו ובכך יסייע למאות אלפי משפחות בישראל בהורדת יוקר המחיה שלהם, כי הקנסות יכולים להגיע לסכומים של עשרות ואף מאות אלפי שקלים למשפחה לאורך חיי המשכנתא.