אחת הבעיות הגדולות ביותר שאני שומע מבנקאים שנותנים ללקוחות הלוקחים משכנתא בבנק בדירות מקבלן זה שהזוג יעשה ביטוח חיים למשכנתא רק על החלק היחסי שלקח.
לרובנו זה נשמע פנטסטי, כי זה אומר שנשלם הוצאה קטנה יותר על הביטוח חיים (ביטוח דירה כשרוכשים דירה מקבלן ברוב המקרים אין צורך) והלקוחות מרגישים ממש מרוצים כי הבנקאי נתן להם טיפ לשלם קצת פחות בחודש.
חשוב שנבין כי עלויות ביטוח החיים למשכנתא (להוציא אנשים לא בריאים באופן משמעותי) הם יחסית זניחות ומדובר בעשרות שקלים בחודש וברוב המקרים ההפרש נעמד על 20 – 30 שקלים בין המחיר שהלקוח בפועל צריך לבטח על הכסף שלקח מהבנק ביחס לעלות הביטוח במידה והייה מבטח את כל הסכום אותו הוא מתכוון לקחת כמשכנתא.
אז מה הבעיה בעצם בכך? למה לשלם יותר אם אפשר פחות?.
התשובה לכך, שבפועל התוספת הקטנה שלקוח משלם עבור יתרת החוב שלו לביטוח החיים למשכנתא, היא מאוד זניחה ביחס לתועלת שיקבל ביום מקרה. תפקידי כיועץ משכנתאות ללא ספק לחסוך כסף ללקוחותי ולגרום להם לשלם כמה שפחות לחברות הביטוח והבנקים, עם זאת, כאשר אני יודע שאני יכול להבטיח ללקוחות שלי לא להיפגע במידה ומשהו ישתבש בתקופה שבין לקיחת שאר סכום המשכנתא והשלמת הסכום אותו הלקוחות חייבים
ליזם / קבלן אני אישית מעדיף שהלקוח שלי ישלם עוד 20 – 30 שקלים ובכך מבטיח לעצמו שמשפחתו תהיה מוגנת ולא חשוב מה יהיה. לכן בפעם הבאה שאתם מעוניינים או רוכשים דירה מקבלן / יזם ממליץ לכם לעשות ביטוח על כל סכום החוב ולא לעשות את הביטוח בשלבים כי ביום המקרה אני מבטיח לכם שאף אחד ובטח לא היזם או הקבלן יסכימו לוותר על החוב ובמקסימום יסכימו למכור את הדירה לצד שלישי.