קנסות פירעון מוקדם זה אחד הפרמטרים החשובים ביותר שצריך לקחת בחשבון לפני החתימה על חוזה המשכנתא. קנסות אלו מחושבים על סוגי משכנתאות רבים ובהן : משכנתאות קבועות צמודות למדד המחירים לצרכן, משכנתאות קבועות לא צמודות למדד המחירים לצרכן. הבעיה של רוב הלקוחות וגם של הרבה אנשי מקצוע זה הניתוח לטווח ארוך של הלקוח, כי משכנתא נלקחת לתקופה ארוכה מאוד ויש המון פרמטרים של אי וודאות.
כיום בשוק המשכנתאות, מותר לקחת עד שליש מהסכום במסלולים משתנים שבהם אין קנסות פירעון מוקדם, שאר הכסף נמצא במסלולים שייש בהם פוטנציאל לקנס פירעון מוקדם ולכן חשוב לעשות תכנון פיננסי מקדים כמה שאפשר על מנת לצמצם את האי וודאות.
חשוב לציין כי עמלות הפירעון המוקדם מחושבות לפי נוסחה של בנק ישראל והיא לוקחת בחשבון את מספר השנים שנשארו עד לסיום המשכנתא.
הבעיה מתחילה שאדם שלקח משכנתא לטווח של שלושים שנה ומגיע לאחר עשר שנים לשנות את המסלול, הבנק רואה מבחינתו את יתרת התקופה והריבית שהייה יכול למכור את העסקה ליתרת התקופה (כמובן בהתאמה להוראות בנק ישראל ולחישובים המקובלים שלו).
הבעיה, שאם לקוח לקח ריבית שתהיה טובה ככל שתהיה לטווח של שלושים שנה לדוגמא במסלול קבוע לא צמוד מדד או קבוע צמוד מדד והוא מגיע לאחר שעברו עשר שנים, הלקוח צריך להתמודד מול ריביות שנמכרות לטווח של עשרים שנה כשהוא מחזיק בריבית של שלושים שנה ולכן במקרים רבים נוצרים קנסות מאוד גבוהים כלפי הלקוח שגורמים לחוסר כדאיות המחזור למרות שהריבית בשוק לתקופה שנותרה נמוכה יותר מזו שהלקוח מחזיק כיום.
התוכן המופיע במאמר זה ולרבות כל מידע, הערכה, המלצה ופרשנות הם עפ"י שיקול דעתו הבלעדי של הכותב ואין הכותב אחראי לטעויות מכל סוג שהוא או לנזקים שיגרמו למסתמך על מידע מאמר זה בלבד.
הכותב עשה כל מאמץ לשמור על דיוק הנתונים והמידע במאמר זה, אך אין הכותב אחראי בכל צורה שהיא לשימושי הקורא במידע והקורא לא יבוא אל הכותב או העורך בטענה או תביעה כלשהי.