ביטוחים לרופאים
רופאים רבים העובדים בישראל, מוצאים את עצמם במצב מלחיץ, היות ומצד אחד, הם צריכים לתת טיפול מסור למטופלים ולבצע את הבדיקות והטיפולים הדרושים, אך מצד שני, מערכת הבריאות נגבילה כלכלית את פעולתם בשל המחיר הגבוה של הבדיקות השונות. הדבר שרופאים רבים חוששים ממנו הינו רשלנות רפואית ולכן הם בוחרים לבטח עצמם, באמצעות ביטוחים לרופאים. ישנן הרבה חברות ביטוח, המציעות ביטוחים אלה לרופאים שכוללים את האחריות המקצועית, במקרה של רשלנות רפואית. ישנם רופאים שמעוניינים להרחיב את הפוליסה של ביטוח אחריות מקצועית, כך שיהיו מכוסים מכל צרה שלא תהיה.
בישראל, ביטוחים לרופאים, מציעה הממשלה למי שעובד בבית חולים ממשלתי, אך רופאים העובדים בקופות החולים, או כאלה שעובדים במרפאות פרטיות, עליהם לבטח את עצמם בביטוח אחריות מקצועית בקרב חברות הביטוח.הסטטיסטיקות מראות כי תביעות שונות של רשלנות רפואית, היו בקרב רופאים גינקולוגים, וכירורגים {רופאים מנתחים}.
הביטוח ההכרחי בקרב כל סוגי הרופאים
כל רופא מכיר בעובדה, כי ביטוחים לרופאים הם כורח המציאות במיוחד במקצוע כה רגיש. ביטוח זה, הינו ארוך ומיועד לשנים רבות וזאת לאור חוק ההתיישנות המאוחר בתביעות מסוג זה שיכולות להגיע ל-25 שנה מיום מקרה הרשלנות הרפואית, מלבד רשלנות רפואית בלידה שאורף תקפה המשפטי הינו 7 שנים . גובהה של הפרמיה של ביטוח רופאים נקבעת על פי מידת הסיכון הכלכלי אליה נחשפת חברת הביטוח במקרים של רשלנות רפואית. על מנת לקבוע את גובהה של הפרמיה, חברת הביטוח תבצע שקלול של הפיצוי הממוצע שנקבע לתביעות אלה וכן, תפוצתן בתחום העיסוק הספציפי של הרופא.
כיצד מחשבת חברת הביטוח את הפרמיה?
חברות הביטוח, משקללות את מספר שנות הניסיון של הרופא המעוניין לרכוש פוליסת ביטוחים לרופאים. וכן, אם קיימות תביעות עומדות בגין רשלנות רפואית של אותו רופא. אך כאשר מדובר על רופא שלא היו נכדו תביעות בגין רשלנות רפואית, הפרמיה שישלם הרופא תהיה נמוכה יותר. בכל מקרה, יש לציין, כי ביטוח זה הינו יקר ועשוי להגיע לסכום של אלפי שקלים בשנה. יש לברר בין חברות הביטוח השונות לקבלת הצעת מחיר עבור ביטוחים המיועדים לרופאים שיכילו את הכיסוי המקסימאלי.