ישנם אפיקי חיסכון שאינם חייבים להיות בבנק. חסכונות אלה,זוכים להטבות מהמדינה ומדובר למעשה על קופות גמל. זהו חיסכון לטווח ארוך וישנם מסלולים שונים כמו כאלה עם חשיפה לאגרות חוב צמודות מדד, מסלול ללא מניות, מסלול סולידי שקלי ועוד.תוכלו לפצל את הכסף כאשר תפקידו אותו במסלולי ההשקעה השונים וניתן יהיה להעביר אותו בכל תקופה מסוימת לקופת גמל חדשה אחרת, כאשר אתם עדיין שומרים על הוותק מהקופה הקודמת.
למי שאינו בקיא בנושא זה, קופות גמל, משמשות לחיסכון לעת הפרישה ובשנים האחרונות גברה המודעות אליהם. גם שכירים שמבקשים להפקיד על בסיס קבוע כגון שכר שאינו מבוטח ע"י מעסיקם בהסדר פנסיוני וכן, עצמאים שאינם מעוניינים להפקיד ישירות לקרן הפנסיה, כי אם לתכנית ללא כיסוי בטיחותי מפני מוות או אובדן כושר עבודה ולרכוש כיסוי זה באופן נפרד מהחיסכון, יוכלו לעשות כן. יש לדעת, כי דמי הניהול המקסימאליים בקופה זו הם : 1.05% מהצבירה ו-4% מההפקדות.
בחנו היטב את החברה המנהלת של קופת הגמל שלכם
כאשר אתם בוחנים קופות גמל כדאי כי תבררו פרטים רבים יותר, על החברה המנהלת של קופה זו. יש לוודא, כי לחברה יש ניסיון רב בתחום ההשקעות ותשתית די גדולה של מערך השקעות. יש לוודא אם לחברה שבה אתם מעוניינים להשקיע בחיסכון הגמל שלכם, אם היא אף עוסקת בעוד עיסוקים שעלולים לפגוע בחסכונותיכם, בשל ניגוד עניינים.גם רמת השירות של החברה שבהם תנהלו את קופת הגמל שלכם הינה חשובה, כך שיש לדאוג, כי תמיד יהיה מענה.
לכל עמית בקופת הגמל, ישנו חשבון נפרד שבו נרשמות ההפקדות לחשבון והמשיכות, הרווח או ההפסד מההשקעה וכן, דמי הניהול הנגבים מחשבונו.
בדקו אם לחברת הביטוח או חברת ההשקעות יש שירותי צפייה באינטרנט
על פי התקנות, כל חברה המנהלת את קופות גמל, צריכה להעמיד לשירות הלקוחות שירות צפייה בחשבון העמית באמצעות אתר האינטרנט שלה. ישנן קופות מסוג גמל, אשר מיועדות גם להשקעה. החל מנובמבר 2016, כבר מותר להשתמש בקופות אלה למטרת השקעה, כך שאפשר למשוך את הכספים מהקופה בכל גיל ולאו דווקא בגיל הפרישה בלבד.